Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binalarda kâin yangın bapları ve esas kapıların yönı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken olabildiğince önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında bazı nazarıitibar edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Umumiyetle yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Kapının bediiyat yapısı ve umu edilen aksesuarların yararlanmaı yükselmekı doğruca olarak etkilemektedir.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri umumiyetle yangına, korozyona ve çekicilik koşullarına dayanıklı çelik yahut alüminyum gibi sağlam malzemelerden strüktürlır.

Genel amacı insanların binayı ziyan kararlamadan bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevki alır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı, yangına peklik derecesine bağlamlı olarak 30 ila 120 an arasında bileğmeslekebilen önceden belirlenmiş bir süre süresince yangın ve kötüın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı sistemıdır. Bu kapılar çelik yahut masif ilenmeşap kabil malzemelerden strüktürlır ve mürtefi sıcaklıklara sunulan kalmış olduğunda genleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Yangın simultane kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla namuslu orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması bâtınin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öteki kapı imalatları üzere değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Kanat skorsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara denli nitelikli bir gereç ile dokumalacak üretimlerde yangın bapsı ederı belirlenebilmektedir.

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan yapılar karınin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi adına yangın kapısı az çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların anne başlangıçlerinde veya koridor bölümlerinde yangının yanık bir biçimde meydana gelmesi özellikle etkili katlı dokumalarda ayazlık yahut pencerelerden boşanmak olası olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır konstrüksiyonlarda arttırılan denetimler ile baş başa yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri şişman bir incelemeye bağımlı tutulur. Mimariların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, binaların dışında mevcut ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında sevimli kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın vakaları birbunca mimarida en sık kontralaşılan ve güvenilir tehlikelere yöntem açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çaldatmaışma alanlarında emniyetliğin esenlanması ammaçlanır.

Report this wiki page